Φωτογραφικη Εκθεση για το Κλιμα στα πλαισια του 1ου Πανελληνιου Συνεδριου " Κλιματικη αλλαγη: η αυτοδιοικηση και η Θεσσαλια μπροστα στην παγκοσμια προκληση" που διοργανωνει η ΠΕΔ Θεσσαλιας

Σας περιμένουμε στο Ξενοδοχείο Thessalikon Grand 9 και 10 Ιουνίου στην Καρδίτσα να συμμετάσχετε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο και να επισκεφτείτε την έκθεση .

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος - Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα

Το κλίμα αλλάζει και η φωτογραφική υπαίθρια έκθεση με τίτλο «Παρατηρώντας το κλίμα μέσα από το παράθυρό μας» ταξιδεύει . 

 Η πρωτότυπη φωτογραφική έκθεση θέλει να κάνει τους θεατές να προσεγγίσουν τα ανησυχητικά παγκόσμια φαινόμενα που συνταράσσουν πλέον τον πλανήτη. Κάθε εικόνα διηγείται μια καθημερινή ιστορία και τα κείμενα που τη συνοδεύουν δίνουν την επιστημονική μετάφραση. Οι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο παράγουν εδώ και δεκαετίες μεγάλο αριθμό δεδομένων, αναλύσεων και προβλέψεων για το κλίμα στο μέλλον. Αν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου δεν μειωθούν πολύ σύντομα, οι συνέπειες για τα οικοσυστήματα και τα έμβια όντα θα είναι δραματικές και μη αναστρέψιμες. Παραδόξως, η συνειδητοποίηση αυτής της επείγουσας κατάστασης γίνεται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. Η φωτογραφική έκθεση του terraeco θέλει να κάνει τους θεατές να προσεγγίσουν τα ανησυχητικά παγκόσμια φαινόμενα που συνταράσσουν πλέον τον πλανήτη. Από το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) στους πρόσφυγες, περνώντας από την τήξη των πάγων, προβάλλει επιστημονικά στοιχεία και πεδία προσαρμογής μέσω σκετς από την καθημερινή ζωή. Προκειμένου ο καθένας να μπορεί να παρατηρεί από το παράθυρό του τις κλιματικές διαταραχές που συμβαίνουν. Και να αισθάνεται ότι τον αφορά.

.

Δηλώστε συμμετοχή στο Συνέδριο

Στους συμμετέχοντες του συνεδρίου θα δοθεί βεβαίωση Συμμετοχής